vineri, 12 aprilie 2013

PREPARATE DIN PASTE


Spaghete bolognese





Numarul de portii: 2
Timpul de preparare: 15 min
Timpul de gatire: 30 min
Dificultate: Usor


Ingrediente


-300 g spaghete,
-300 g carne tocata amestec,
-o ceapa,
-2 catei usturoi,
-2 linguri ulei de masline,
-un morcovel(optional),
-100 g ciuperci(proaspete sau conserva),
-un ardei gras rosu,
-o lingurita boia ardei dulce,
-100 g pasta rosii,
-un varf lingurita oregano,
-un varf lingurita busuioc,
-sare,
-piper negru macinat,
-busuioc pentru decor,
-parmezan

Preparare:



Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in cele doua linguri de ulei cu adaos de apa pana se inmoaie bine. Se adauga ciupercutele tocate marunt completand cu cate putina apa atunci cand este cazul. Urmeaza ardeiul si  morcovul, care intre noi fie vorba ii da dulceata si gust sosului. Dupa ce au fiert vreo 10 min se pune carnea tocata si se lasa si ea la calit. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se presara boiaua de ardei dulce si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic.
Cand carnea a fiert aproape complet se dilueaza pasta de rosii si se toarna peste carne. Se condimenteaza cu oregano si busuioc dupa gust.Pastele fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, puse in momentul in care apa a clocotit bine.
Ornăm cu frunzulițe de busuioc proaspăt și presărăm parmezan.

Poftă bună!




  


Placinta de spaghete cu carne






Numarul de portii: 6
Timpul de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 30 min
Dificultate: Usor




Ingrediente:


350 grame carne tocata de vita
1/2 ceapa tocata
100 grame ciuperci taiate
1 morcov dat pe razatoarea mare
1 dovlecel dat pe razatoarea mare
2 catei de usturoi taiati
Busuioc
Sare
Piper
Sos de tomate 300ml
250 grame spaghete
1 lingura ulei
100 grame
 branza Mozzarella rasa


Preparare:


Pentru inceput intr-o tigaie incinsa cu ulei caliti carnea tocata de vita, ceapa, ciupercile, morcovul, dovlecelul, usturoiul, busuiocul, sarea, piperul pana cand ceapa se inmoaie – aproximativ 5 minute, apoi adaugati sosul de tomate si lasati sa fiarba la foc mic 15 minute.

Intre timp intr-o cratita cu apa sarata fierbeti spaghetele 8-10 minute, strecurati-le si amestecati-le cu lingura de ulei. Puneti spaghetele intr-un vas Yena rotund si aranjati-le astfel incat sa cuprinda toata forma vasului. Adaugati deasupra sosul de carne preparat anterior si apoi branza rasa. Acoperiti cu capac vasul Yena si dati-l la cuptor 20 de minute. Cand este gata, scoate placinta de la cuptor si las-o sa se raceasca putin inainte de a o servi.

Se taie ca feliile de placinta.

Pofta buna!








Penne cu ton 

 

 

Numarul de portii: 2
Timpul de preparare: 15 min
Timpul de gatire:  15 min
Dificultate: Usor

 

Ingrediente

1 pachet penne
Ton conserva - 2 conserve
1 ceapa
usturoi 
Sos rosii
Ulei masline
Sare
Piper
Busuioc verde
Patrunjel verde

Preparare

Se pune apa la fiert cu sare si ulei,cand da in clocot se introduc pastele,intre timp pregatim sosul,taiem ceapa si cu 3-4 catei si le calim intr-o tigaie cu ulei de masline incins,presaram sare sa ajutam ceapa,cand sunt calite adaugam tonul,scurs bine de ulei, amestecam, si dupa aprox 3 minute turnam sosul de rosii,amestecam si lasam sa fiarba circa 4-5 minute(sosul nu trebuie sa fie apos). Daca sosul are prea mult ulei ( se poate lasa de la ton) eliminati surplusul cu o lingura. 
Cand pastele sunt gata,le scoatem,le scurgem intr-o sita si le bagam la jet de apa rece(din 2 motive: 1-soc termic pentru a ramane al dente si pentru a nu se lipi: 2-le curatam de amidon) si le punem in sos,le mai lasam sa fiarba amestecand inca 2-3 minute,adaugam busuiocul si patrunjelul verde tocate,sare si piper dupa gust.
Se pot servi de preferinta cu parmezan ras.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu