vineri, 19 aprilie 2013

PIZZA

Pizza "Delicia"

 

Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 30 min

Timpul de gatire: 25 min
Dificultate: Usor

Ingrediente

Blat:
  • 500 g făină
  • 1 cubuleţ drojdie proaspătă
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • un praf de zahăr
Umplutura:
  • cârnaţi semiafumaţi
  • salam Victoria
  • salam de porc
  • ciuperci tăiate din conservă
  • porumb din conserva
  • măsline fără sâmburi
  • caşcaval
  • brânză topită felii
  • roşii
  • pastă de tomate
  • busuioc
  • măghiran
  • ulei

 

Preparare:

 

Este indicat a se lasa drojdia la temperatura camerei inainte de a o incorpora. 
Se cerne făina într-un bol şi se adaugă laptele, sarea, drojdia şi se dizolvă drojdia în laptele cald. Se încorporează ingredientele şi se obţine un aluat uşor de modelat. Se adaugă zahăr, ulei şi făină treptat. Se frământă câteva minute şi apoi se lasă la dospit.
Se scot ciupercile din conserva, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi apoi se taie felii subţiri.
Mezelurile se taie cubuleţe, iar caşcavalul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Tava mare de aragaz se tapetează cu hârtie de copt. Se întinde aluatul în strat uniform, se pune în tavă, se unge cu ulei, cu pastă de tomate, se presară deasupra condimentele, se pun feliuţe de brânză topită, apoi se pun cubuleţele de mezeluri, caşcavalul ras, măslinele tăiate, ciupercile, boabele de porumb şi feliuţe de roşii dupa care se dă tava la cuptor la foc potrivit pentru 20 – 25 de minute.
Se serveşte cu sos dulce sau picant de roşii.

Pofta buna!

 





 

Pizza Calzone





 

 Numarul de portii: 4
Timpul de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 60 min
Dificultate: Usor


Ingrediente

Pentru aluat

  • 400 g făină
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 50 ml ulei
  • 100 ml apă minerală sau lapte

Pentru umplutură

  • 10 felii muşchiuleţ afumat
  • 8 felii şuncă de Praga
  • 50 g caşcaval
  • 100 g mozzarella
  • cimbru uscat
  • parmezan
  • 3 lingurite ulei de măsline
  • măsline feliate
  • 1 gălbenuş

 Preparare:

Cernem făina într-un castron.
În mijloc facem o gaură și punem drojdia fărâmițată, zahărul, sarea, o lingură ulei de măsline și apa călduță.
Amestecăm ușor cu o lingură, după care trecem la frământat cu mâna.
Se amestecă şi se obţine o cocă uşor de modelat. Se frâmântă coca câteva minute şi, când se desprinde uşor de pe degete, se acoperă cu un prosop şi se lasă la crescut aproximativ 30 min.
Ingredientele pentru umplutură se taie bucăţele potrivite şi se amestecă. Se presară cimbrul uscat şi măciant şi se stropesc cu ulei de măsline.
După ce a crescut aluatul, se scoate pe planşetă şi se împarte în 4 părţi egale. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul si se unge pe margini cu gălbenuş bătut.
Ingredientele se aşază pe jumătate din foaia de pizza şi se împachetează. Udăm marginile aluatului cu o pensulă și se strâng marginile bine. Se presează cu degetele pe margini ca să nu iasă umplutura şi se aranjează în tavă. Se ung cu gălbenuş şi se preasară parmezan. Se dă la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 25-30 minute. Cat este calda putem presara peste ea cascaval ras.
Se servesc cu sos de roşii, dupa preferinta dulce sau picant.


Pofta buna!



 

Pizza Rustica








Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 15 min

Timpul de gatire: 30 min
Dificultate: Usor

Ingrediente

Pentru o pizza puteti folosi ingredinetle de la Delicia pentru blat sau daca preferarti puteti folosi blat congelat (daca nu aveti timp)
  • 150 cascaval ras 
  •  2 bucati de cabanos taiate rondele mici
  • sunca de praga
  • 1/2 ardei gras taiat rondele subtiri
  • 1/2 rosie taiata rondele subtiri
  • masline
  • 1/2 ceapa taiata fideluta
  • sos de rosii sau ketch-up dulce sau picant 
  •  sare, piper dupa gust.  

Preparare: 

 Ungem cu unt o tigaie de teflon rotunda si asezam blatul, intinzandu-l astfel incat sa acopere toata suprafata tigaii.Punem peste blat toate ingredientele pentru toping, in urmatoarea ordine: cabanosul, sunca de praga, rosiile, ardeiul gras, ceapa, maslinele si la sfarsit presaram cascavalul ras.
Dam pizza la cuptor la foc potrivit si o lasam sa se coaca aproximativ 30 de minute sau pana cand se rumeneste.
Se feliaza si se servesc cu sos dulce sau picant sau simple.

Pofta buna!






Pizza Capriciosa









Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 25 min

Timpul de gatire: 25 min
Dificultate: Usor

Ingrediente

Pentru o pizza puteti folosi ingredinetle de la Delicia pentru blat sau daca preferarti puteti folosi blat congelat (daca nu aveti timp)
Pentru toping: 
  1. 2 ling ulei de masline
  2. 200 de g ciuperci taiate felii
  3. 4 felii de sunca presata
  4. 125 g mozzarella felii
  5. 200 g sos de bulion
  6. 400 masline fara samburi 
  7. anghinare
  8. sare si piper 
  9. oregano

Preparare:

Se intinde blatul de pizza si se pune peste mai intai sosul de bulion dupa care punem ingredientele:  feliile de sunca presata, maslinele fara samburi taiate rondele, ciupercile taiate (si scurse de zeama daca sunt din conserva), anghinarea si se  potriveste gustul de sare si piper si se presara cu oregano.
Incingem inainte cuptorul 10 minunte..Punem aluatul in tava pentru pizza pe care o ungem cu uleiul de masine si punem deasupra feliile de mozzarella si dam pizza la cuptor pentru 20 minute.
 Se servesc cu sos de roşii, dupa preferinta dulce sau picant.

Pofta buna!




Pizza cu carne de vita picanta






 



Ingrediente:

- 500 gr carne de vita;
- 2 ardei verzi tocati;
- 1 ceapa tocata;
- 1 cutie ciuperci, scurse;
- 200 gr sos de pizza;
- 1 cana mozarella;
- 1 cana faina;
- 1 lingurita sare;
- 2 oua;
- 2/3 cana lapte;
- piper;
- 2 lingurite sos chilli;
- patrunjel proaspat pentru decor.

Preparare:

Carnea se taie bucatele mici si se pipereaza bine. Se pregateste aluatul de pizza din faina, oua, lapte si sare. Aluatul se pune intr-o tigaie unsa cu putin ulei si faina. Se intinde bine pe toata suprafata aluatului sosul de pizza si sosul chilli. Se aranjeaza carnea, ceapa, ciupercile si ardeii. Se da la cuptor pentru 20 de minute. Scoatem tava din cuptor, punem mozarella deasupra si introducem din nou pentru 10 minute in cuptor. 
Cand este gata se orneaza cu putin patrunjel proaspat. 
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu