miercuri, 10 aprilie 2013

CIORBE SI SUPE DE POST

Supa-crema de rosii de post




Numarul de portii: 6
Timpul de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 60 min
Dificultate: Foarte usor

Ingredienta

o conserva de 820 gr rosii intregi in sos tomat
500 ml suc de rosii
2 morcovi
2 cepe
1 telina
3-4 cepe verzi
1 pastarnac
1 ardel gras
patrunjel si marar, cate o legatura
sare si piper dupa gust

Preparare:


Pentru inceput,  legumele se spala, se curata si se taie marunt.
Dupa aceasta punem intr-o oala 2 litri de apa, se pun toate legumele la fiert pentru aproximativ 30-40 de minute urmand a se adauga rosiile din conserva taiate marunt si sosul de rosii.
Se mai fierbe inca 15-20 de minute si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Apoi am pasat tot cu mixerul  legumele fierte si zeama.
Se serveste calduta cu crochete sau crutoane de paine.

Pofta buna si post usor




CIORBA DE LEGUME





Numarul de portii: 6
Timpul de preparare: 30 min 
Timpul de gatire: 60 min
Durata totala: 90 min
Dificultate: Usor



Ingrendiente:


1 ceapa medie
1 morcov 
1 pastrârnac 
½ telina (plus frunzele)
1 ardei rosu
 1 dovlecel mediu
1 cartof maricel
1 praz
150 g fasole verde
100 g mazare
suc de rosii
bors dupa gust (aprox 300-400ml)
½ patrunjel verde
leustean
putin ulei (3-4 linguri)
sare


Preparare:

Prima etapa
Pentru aceasta ciorba este suficienta o oala de aprox 5 l in care punem putin ulei si calim ceapa, tocata marunt, morcovul tocat si taiat rondele, pastârnacul tocat si taiat rondele, telina tocata marunt si ardeiul tocat si el si le lasam pentru câteva minute. Adaugam si prazul taiat rondele si mai lasam 1 minut si mai punem 1 litru apa calda, completând treptat pana la 3 litri si potrivim cu sare.

Etapa 2
Dupa 25 minute daugam  cartoful si dovlecelul taiate cubulete, mazarea si fasolea verde, si am mai lasat aprox. 20 minute si fierbem pana ce legumele sunt moi.

Etapa 3
Urmeaza sa punem sucul de rosii, iar la 5 minute, dupa doua-trei clocote adaugam borsul si am potrivit de sare.

Etapa 4
Dupa aprox. 2 minute am stins focul si adaugam patrunjelul, frunzele de telina si leusteanul.


Aceasta ciorba poate fi servita cu ardei iute si cu pâinica de casa.

Pofta buna si post usor!




Bors cu sfecla rosie

 


Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 15 min
Timpul de gatire: 40 min
Dificultate: Foarte usor

 

Ingrediente


Ceapa alba - 2 buc
Morcovi - 2 buc
Pastarnac - 1 buc (sau radacina de patrunjel)
Radacina de telina - 1 buc (o felie din ea)
Ardei gras rosu - 1 buc
Ardei gras verde - 1 buc
Sfecla rosie - 4 buc (se gaseste si  gata fiarta)
Ulei - 50 ml
Patrunjel verde - o legatura verde sau o lingurita uscat 
Leustean verde - 1 legatura verde sau uscat(in functie de sezon)
Bors-200 ml (sau dupa gust)
Bulion de rosii - 1 lingura
Cartofi - 4 buc (de marime medie)
Fidea - 50 g (sau taietei)
Vegeta -dupa gust 
Sare - dupa gust  


Preparare:


Pregatim ingredientele, se spala, curata si taie dupa care si sfecla se curăță și se taie fideluță.
Sfecla se pune la fiert în 2 litri de apă împreună cu ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat fideluță.
După 20 minute de fiert adăugăm și cartofii tăiați cubulețe.
Morcovii se taie marunt si se adauga peste ceapa. Dupa 10 minute se adauga in oala sfecla rosie data pe razatoarea mare.
Se taie si celelalte legume marunt si se adauga in oala punem. 
Se adauga o lingura de bulion si se amesteca.
Apoi se completeaza oala cu apa calda, sa fie 3/4 plina.Se adauga o lingura de sare si se lasa sa fiarba cca 20 min.
Când cartofii s-au fiert adăugăm borșul și verdeața tocată mărunt, 50 g fidea, vegeta dupa gust, mai lasam 5 min si oprim focul. La sfarsit se mai pune un pic de leustean desupra.
In afara postului se poate servi cu smantana.
Pofta buna si post usor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu