miercuri, 10 aprilie 2013

DESERT - Prajituri

PRAJITURA TOSCA


Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 3 Ore       

Timpul de gatire: 30 Minute
Dificultate: Usor

 Ingrediente:

 Pentru blat:  
 8albusuri                       150g mac
4 lg faina                        1 plic de  praf de copt
250g zahar                     50g nuca cocos
1 praf de sare
 
Pentru crema:                     Pentru topping:
 8 galbenusuri                         120 g biscuiti Petit beurre
 8 lg de zahar                           250 ml lapte
1 plic budinca de vanilie            150 g zahar
400 ml lapte                             1/2 lingurita rom 
200 g unt                                  200 g ciocolata cu lapte
                                               50 g ciocolata neagra
Preparare:
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul (daca aveti zahar pudra e mai bine). Cand spuma este tare si nu cade de pe tel adaugam pe rand macul, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hirtie de copt si il coacem in jur de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Va iesi un blat cam de 3 cm inaltime.
Cat timp de coace blatul pregatim crema: frecam galbenusurile cu zaharul, iar plicul de budinca cu putin de lapte. Apoi amestecam budinca cu galbenusurile. Restul de lapte il fierbem, apoi il turnam peste compozitia de galenusuri cu budinca. Punem la fiert, la foc mic, pana se ingroasa crema. Cand aceasta s-a racit putin adaugam untul si il mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Punem la fiert 200 ml lapte cu 150 g zahar , doar pana se topeste acesta. Luam de pe foc, adaugam romul, apoi turnam intr-un castron laptele. Inmuiem biscutii in lapte pret de cateva secunde ( pentru o mai buna aroma in lapte putem adauga  esenta de vanilie, de rom, si cafea), astfel incat sa fie moi la exterior, dar fermi in interior.
Lasam blatul la racit.
Apoi ii indreptam marginile, pregatindu-l astfel, pentru ai aseza crema deasupra.
Peste blatul racit turnam crema. Peste aceasta asezam biscuiti inmuiati in lapte.  
unem prajitura la frigider 10-15 minute. Cu cateva minute inainte sa o scoatem de la rece pregatim glazura topind la baine-marie ciocolata, impreuna cu 50 ml lapte. Glazura calda o turnam si o intindem peste busicuiti. 
Punem prajitura la rece pret de cateva ore apoi o putem taia cubulete si o servim.

Pofta buna!!:)









Prajitura cu suc de portocale (Fanta)




 Numarul de portii: 8                           
Timpul de preparare: 2 Ore
Timpul de gatire: 3 Ore
Dificultate: Medie


Ingrediente:

Blat :
- 6 oua
-6 ling.zahar
-100 ml ulei
-6 ling. faina
-1/2 praf de copt

Crema : 
-1 kg branza dulce
-200 gr zahar
-250 gr margarina (cub)
-750 ml suc portocale (Fanta)
-2 plicuri cu budinca de vanilie

Mod de preparare:

Preparare blat :  
Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 6 galbenusuri ,6 linguri zahar, 100ml ulei se freaca bine spuma. Albusul de asemenease bate spuma tare. Se adauga galbenusul frecat la albus treptat si punem 6 linguri de faina si 1/2 plic praf de copt . Turnam totul in tava in care am pus hartie de copt , unsa cu un pic de ulei si il dam la cuptor . Dupa ce a copt blatul (verificam cu o scobitoare) il scoatem si il lasam sa raceasca .
Preparare crema : 
Branza impreuna cu 200 gr zahar si 250gr margarina se freaca spuma.
Crema astfel obtinuta se intinde deasupra piscotului racit .
Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 2 linguri de zahar si treptat adaugam la ele 750ml suc (Fanta) si se pune la fiert pana se ingroase. Compozitia astfel obtinuta se toarna asa calda peste blatul pe care am pus crema de branza . Se lasa la racit aproximativ 2 ore si se poate apoi servi.

Pofta buna!



              Tiramisu cu mascarpone



Numarul de portii: 6
Timpul de preparare: 30 Minut(e)
Timpul de gatire: 0 Minut(e)
Dificultate: Foarte usor



Ingrediente:


400 g pişcoturi
400 g mascarpone
4 ouă
20 g zahăr
3 linguri cu vârf cafea
3 linguri lichior de cafea
1 lingură esenţă de rom
cacao pentru ornat

Preparare:

 Este indicat ca pentru reuşita acestei reţete toate ingredientele să fie la temperatura camerei. 
Pentru a obtine aspectul atat de familiar din cofetarie, prajitura tiramisu va trebui sa incapa la fix intr-o tava. Astfel va avea sustinere laterala si vom elimina riscul curgerii cremei mascarpone.
Se prepară o cafea tare din 400 ml apă şi 3 linguri de cafea cu vârf;  un amanunt important in prepararea retetei de tiramisu este utilizarea unei cafele foarte tari. Se lasă să se răcească şi se adaugă o lingură esenţă de rom şi 3 linguri lichior de cafea.
Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se mixează gălbenuşurile cu 60 g zahăr până se obţine o compoziţie deschisă la culoare şi cu volum dublat. 
Apoi se încorporează câte o lingură de mascarpone şi  continuam sa amestecam cu mixerul pana cand crema se leaga.
Albuşurile se bat spumă tare. Se adaugă câte o lingură de zahăr şi se mixează în continuare până la epuizarea celor 60 g de zahăr.  Se adaugă treptat această spumă în crema mascarpone amestecând uşor de sus în jos (este de preferat sa nu folositi mizerul la ele pentru riscati sa se lase albusurile).
Se introduce crema pentru tiramisu în frigider şi se lasă până când se termină de pregătit primul strat de pişcoturi. 
Se introduc rapid prin cafea ambele părţi ale pişcoturilor astfel încât ele să fie doar un pic umezite, dar cu grija ca se topesc repede si riscam ca tiramisu sa fie mult prea moale. Cafeaua pentru tiramisu trebuie sa fie neindulcita, neaparat rece.
 Asezam intr-o tava cu marginile inalte primul strat de piscoturi (acoperind cu bucatele mici spatiile ramase goale goale) se acoperă cu cremă, se nivelează şi se pudrează cu cacao.
Asezam deasupra un al doilea strat de piscoturi imbibate în cafea si apoi peste acestea turnam restul de crema şi se pudrează cu cacao din belsug cu ajutorul unei site.
Se acoperă tava cu o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 4-6 ore.
  
Poftă bună!


Prajitura cu visine si bezea





Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 15 min
Timpul de gatire: 30 min
 Dificultate: Usor



Ingrediente:


Pentru blat:

4 oua
4 galbenusuri
o cana cu zahar
un praf de copt
esenta de vanilie
2 cani faina
1 Kg visine
Pentru bezea:
4 albusuri
8 linguri cu zahar
2-3 picaturi cu zeama de lamaie
esenta de vanilie
Pentru decor:
sirop de visine
visine


Preparare:


Pentru blat:
Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam 
cu faina.Turnam compozitia si o nivelam bine.Deasupra repartizam visinele ,fara samburi si scurse bine de zeama.Dam tava la cuptor pentru 20 minute.
In acest timp pregatim bezeauaBatem foarte bine albusurile cu zeama de lamaie ,esenta si zaharul adaugat treptat.Dupa ce au trecut cele 20 minute scoatem tava din cuptor si punem bezeaua. 
Mai coacem prajitura inca 10-15 minute pana se intareste bezeaua  a căpătat bezeaua o tentă aurie.
Prajitura se lasă 2-3 ore la frigider. Se scoate din formă pe platou, se decorează cu sirop de visine,  vişine şi jeleu (daca avem), apoi se porţionează în felii subţiri.Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele,amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa .
Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.
Este o prăjitură foarte uşoară dar si usor de gatit!

Pofta buna!








Lapte de pasare



Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 16 min
Timpul de gatire: 15 min
Dificultate: Usor



Ingrediente:



  • un litru lapte
  • 4 oua mari
  • 200 g zahar
  • o lingura amidon (sau faina)
  • un plic zahar vanilinat burbon 
  • 1 varf de lingurita sare




Preparare:



Lapte de pasare, indiferent cum i-am zice, aceasta reteta este un desert de care nu te saturi niciodata. Chiar daca nu este deloc satios, laptele de pasare compenseaza prin usurinta cu care poate fi preparat.
Punem la fiert laptele cu zaharul vanilinat si intre timp separam albusurile celor patru oua de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, iar dupa ce acestea s-au intarit, adaugam 100 g de zahar si continuam sa le batem/mixam (trebuie ca albusul sa nu cada atunci cand intoarcem castronul). Dam focul la minim si punem in lapte cate o lingurita cu spuma de albus. Lasam un minut la fiert galustele de albus, apoi le intoarcem pe partea cealalta pentru inca un minut, dupa care le scoatem cu paleta si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. In timpul fierberii, galustele pentru laptele de pasare isi vor mari volumul, asa ca nu trebuie sa punem prea multe la fiert. Pentru a termina cat mai repede, cel mai bine este sa folosim o cratita cu diametrul mai mare.

Punem intr-un vas galbenusurile, restul de zahar (100 g), o lingura de amidon (sau faina) si le amestecam pana cand se dizolva zaharul. Dupa ce am terminat de fiert toate galustele de albus, in laptele ramas turnam compozitia obtinuta. Lasam laptele de pasare la fiert inca zece minute, avand grija sa amestecam (in acest timp laptele isi va schimba consistenta, devenind mai cremos). Daca plicul de zahar vanilinat burbon ni se pare insuficient, mai putem adauga in laptele de pasare si zahar vanilinat sau esenta de vanilie. La final punem galustele de albus intr-un vas, apoi turnam peste ele laptele de pasare si introducem vasul in frigider.
 Pentru un aranjament de efect se presara cu zahar caramelizat: se pun la topit cateva linguri de zahar. Cand devine auriu (nu se lasa prea mult pentru ca devine amarui) se ia cu grija de pe foc si se toarna pe o placa de marmura sau pe o tava emailata, rece. Se lasa sa se raceasca, se rupe caramelul in bucatele, cat mai estetic, si se aranjeaza in farfurioarele cu lapte de pasare.
 Laptele de pasare este un desert care se serveste rece.

Pofta buna!





Prajitura greta garbo

 

 

Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 1 Ora
Timpul de gatire: 20 min
Dificultate: Usor


Ingrediente:


1/2 kg de faina
200 g unt
2 oua intregi
250 g smanatana groasa
100 g zahar pudra
25 g drojdie proaspata
un varf de cutit de sare
coaja rasa de lamaie


Umplutura:

500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise)
400 g nuci macinate
200 g zahar


Decor:

100 g de ciocolata cu lapte
 o lingura de smanatana lichida sau frisca lichida
 o lingurita de unt

Preparare:

1.Pentru inceput  scoatem ingredientele si le lasam la temperatura camerei. Dupa ce am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat am adaugat untul la temperatura camerei, cele doua oua, pe rand si amestecam bine cu mixerul. S-a turnat si smantana, coaja de lamaie si faina. Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute.
2.Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt.
Tava mea are o lungime de 40 cm si o latime de 28 cm.

3.Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava. Procedand asa,foaia se poate transporta usor in tava fara sa-si piarda forma. Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava.Se intinde destul de usor.
4.Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos.Impartim in 3 parti egale.
Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem, am presarat din amestecul de nuca cu zahar si am continuat cu cealalta foaie si tot asa pana la ultima care ramane curata.

5.Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora la foc potrivit.
6.Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde pana cand s-a format un sos gros.
Portionam si servim.


Pofta buna! 



 

 

Ecler cu crema de vanilie si frisca 



Numarul de portii: 6
Timpul de preparare: 1 Ora
Timpul de gatire: 30 min
Dificultate: Usor

 

Ingrediente:

Aluat
-250 ml apa,
-100 g unt,
-o lingurita zahar,
-un praf de sare,
-125 g faina,
- 100 g ulei 
- patru oua de marime medie,
Crema de vanilie
-3 galbenusuri,
-120 g zahar,
-o lingura amidon,
-75 ml lapte,
-50 g unt,
-2 plicuri zahar vanilat,
-2 linguri esenta de vanilie,

Frisca si ornarea
-
200 ml smantana lichida pentru frisca
1 lingura zahar vanilat
1 intaritor de frisca
Sau puteti folosi 200ml frisca lichida,
-2 linguri de zahar pudra


Preparare:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mare pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc mediu. Primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului.
Pentru crema galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam untul si amestecam pana se topeste si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit pana crema se intareste. 
Smantana rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul si se mixeaza pana frisca devine pufoasa si ferma.
Cojile de eclere se taie in 2. Se umplu cu crema de vanilie, se orneaza cu frisca. La sfarsit se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!






Prajitura cu ciocolata si nuca 

(Snickers)

 

Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 20 min

Timpul de gatire: 1 Ora
Dificultate: Usor

 Ingrediente:

8 albusuri
400 g nuca macinata
300 g zahar
3 linguri cacao
4 linguri faina
1/2 plic praf de copt

Crema :


100 g ciocolata cu lapte,de buna calitate
8 galbenusuri
1 ou intreg
250 g unt
3 linguri cacao
250 g zahar
4 linguri cu lapte


Preparare:

Mod de preparare foi:

Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam zaharul in ploaie dupa ce albusurile s-au facut spuma.
Faina se amesteca cu nuca macinata,cacao si praful de copt.
Cand albusurile sunt bezea,adaugam incet,prin rasturnare, cate o lingura din amestecul de faina,nuca,praf de copt si cacao. Amestecam cu o paleta sau lingura,nu mixer!
Compozitia pufoasa rezultata o impartim in 3 parti egale si coacem,pe rand,3 foi in tava tapetata cu hartie de copt.Lasam 15 minute la foc mediu.
Ca sa economisim timp,intindem compozitia de foi pe hartii de copt,de marimea tavii si cum o scoatem pe una ,o bagam la cuptor pe cealalta.

Mod de preparare crema lipicioasa de ciocolata:

Punem galbenusurile,oul intreg,zaharul,cacao si laptele intr-o craticioara,pe foc mic(10 min) sau bain-marie(20 min) si amestecam continuu,cu telul pana se incalzeste crema si se ingroasa usor.Punem ciocolata taiata in cubulete mici si continuam sa amestecam.
Dam la o parte de pe foc,lasam putin asa(8 minute max.) si adaugam untul portionat. Amestecam energic.
Cand crema este rece,o impartim in 3 parti egale si asamblam prajitura.
Foaie,crema,foaie crema,foaie,crema deasupra.
Presaram nuci coapte usor la cuptor,uscate sau caramelizate si apoi taiate grosier!
Este mult mai buna a doua zi,cand crema este intrata in foi.
Pentru glazura se topeste ciocolata la microunde sau in baie de aburi si se adauga cate o lingura din aceasta peste fiecare "baton de Snickers". 

Pont: Daca vi se pare ca,crema este prea moale,o dati la frigider 2 ore si apoi o mixati.

Pofta buna!





Papanasi cu dulceata

 si smantana

 

 

Numarul de portii: 4
Timpul de preparare: 15 min

Timpul de gatire: 20 min
Dificultate: Usor


 Ingrediente:

350 gr branza proaspata de vaca
2 oua
1 esenta

praf de copt
2 linguri zahar(sau un plic zahar vanilat)
1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie
faina(8-10 linguri)

1 lingura gris
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala 
ulei (pentru prajit)
dulceata de fructe de padure sau capsuni (sau de care aveti)
smantana

Preparare:

Intr-un bol punem branza, ouale, zaharul si le mixam la viteza nu foarte mare.
Adaugam grisul, esenta, coaja rasa de lamaie si de portocala, praful de copt si bicarbonatul stins si incepem sa incorporam faina treptat pana compozitia devine nelipicioasa dar nu trebuie sa fie foarte tare ci ca o plastelina si lasam 15 minute la odihnit compozitia pregatita. Amestecati bine toate ingredinetele de mai sus pana obtineti o coca .
Formati gogosi de marime ptrivita si cu ajutorul unui deget formati o gaura in mijloc.Apoi formati bile din aluat suficient de mari cat sa incapa in gaura formata in gogosi.
Int-o tigaie punem o cantitate mai mare de ulei la incins.

Puneti la prajit, la foc mediu, in baie de ulei cate 5 minute pe fiecare parte, pana prind o culoare frumoasa.
Cu ajutorul unei palete scoatem papanasii intr-un bol in care punem niste servetele de bucatarie.
Asezam papanasi pe farfurii, ii presaram cu zahar pudra iar deasupra punem dulceata de fructe de padure (sau ce aveti) si smantana pusa cu generozitate!
Serviti fierbinti cu dulceata si smantana!

Pofta buna!





Prajitura Vio





 Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 1 Ora
Dificultate: Usor


 Ingrediente:

Ingrediente blat:



-        2X 3 oua

-        2X 50 gr  zahar

-        2X 15 ml lapte

-        2X 70 ml ulei

-        2X 25 gr gris fin

-        2X 15 gr cacao

-        2X 40 gr faina

-        2X 1 linguri miere

-        2X 1/2 lingurita praf de copt

-        2X 1/2 pliculet zahar vanilat



Ingrediente crema:



-        300 gr lapte condensat

-        300 ml smantana pentru frisca

-        100 ml lapte

-        4 foi gelatina

-        2 pliculete zahar vanilat



Ingrediente glazura 1:



-         60 gr ciocolata

-        35 gr unt/margarina

-        1 lingura ulei

-        1 lingurita apa



Ingrediente glazura 2:



-         100 gr ciocolata

-        50 gr unt/margarina
-        50 ml smantana pentru frisca

 Preparare:

 

Facem 2 blaturi astfel: galbenusurile le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o spuma cremoasa. Faina o amestecam cu praful de copt, grisul si cacaoa si adaugam la crema de galbenusuri. Adaugam apoi treptat laptele, uleiul si mierea. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet cu o lingura de lemn in amestecul de galbenusuri. Turnam amestecul intr-o tava (23/33) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 20 minute.
Intre timp vom pregati crema. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte, iar in restul de lapte incalzit dizolvam gelatina scursa de apa in care am hidratat-o. Amestecam pana se dizolva complet si o adaugam in laptele condensat, mixand usor.
Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine tare, apoi o incorporam treptat si usor in amestecul de lapte condensat. Lasam la rece pana cand se intareste putin. Intindem jumatate din crema pe un blat (racit) si dam din nou la rece, timp in care vom pregati prima glazura. 
Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.Turnam peste crema si intindem usor avand grija sa nu se amestece cu crema.   
Dam din nou la rece pana se intareste glazura, apoi intindem cealalta jumatate din crema, acoperim cu al doilea blat si intindem uniform a doua glazura, care o pregatim exact la fel ca si prima glazura, doar ca o intindem calda. Dam din nou la rece pana se intareste glazura de deasupra.
Se taie cu un cutit bine ascutit si umezit cu apa fierbinte.

 Pofta buna!





Prajitura racoritoare cu caise


Desert răcoritor
Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 40 min

Timpul de gatire: 30 min
Dificultate: Usor 
Timp de asteptare: 12 ore



Ingrediente

  • 500 g biscuiţi de ovăz sau integrali
  • 500 g brânză de vaci
  • 6 caise mari sau 12 mai mici
  • 4-5 linguri miere
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic gelatină
  • coajă rasă de lămâie
  • esenţă de vanilie

Preparare:

1. Într-o tavă cu pereţii ceva mai înalţi, se aşază un strat uniform de biscuiţi fărâmiţaţi.
2. Separat, într-un bol, se amestecă brânza de vaci cu mierea, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi esenţa de vanilie, până se obţine o pastă omogenă.
3. Caisele se spală, li se scot sâmburii, apoi se dau prin maşina de tocat sau prin blender. Piureul obţinut se adaugă în compoziţia de brânză.
4. Gelatina se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se adaugă peste compoziţia de brânză cu caise. Se omogenizează totul, apoi se toarnă amestecul obţinut, în strat uniform, peste biscuiţii sfărâmaţi. Se nivelează frumos desertul, apoi se dă la rece.
5. Se lasă minimum 12 ore înainte de a se consuma. Se poate orna cu feliuţe de caise proaspete.

Pofta buna!





Jeleu de fructe de padure





Numarul de portii: 1
Timpul de preparare: 40 min
 
Timp de asteptare: 2 ore
Dificultate: Usor


Ingrediente:

- 300 gr fructe de padure;
- 3 pliculete de gelatina colorata

Preparare:

Fructele se spala si se lasa la scurs, pe un prosop de bucatarie sa absoarba toata apa. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe pachet. Daca doresti ca gelatina se fie mai tare, adauga mai putina apa. Fructele se pun intr-un castron, apoi se toarna deasupra gelatina calda. Se lasa la racit, apoi se da la frigider pentru 2 ore. 

Pofta buna!







Bilute de cocos cu ciocolata 

 

 

Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 15 min
Timpul de gatire: 20 min
Dificultate: Foarte usor


Ingrediente:

- 100 gr cocos;
- 1 ou;
- 50 gr ciocolata;
- 100 gr zahar pudra;
- 2 linguri frisca lichida

Preparare:

Zaharul se amesteca cu cocosul si oul pana formam un aluat omogen. Formam bilute cam cat o nuca si le asezam intr-o tava tepetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor,  la foc mic, timp de 15 minute pana se rumenesc.
Se pregateste glazura de ciocolata: topim ciocolata la bain marie, in care adaugam si frisca lichida. Dam bilutele de cocos prin glazura. 
Se dau 20 de minute la frigider sa se intareasca glazura. 
Se servesc reci. 

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu