miercuri, 10 aprilie 2013

SALATE

Salata de ton cu maioneza


Numarul de portii: 4
Timpul de preparare: 10 min
Dificultate: Foarte usor


Ingrediente:

4 conserve ton in apa
o legatura ceapa verde
marar verde
piper
maioneza dupa gust

Preparare:



Se scurge pestele bine de apa, se spala ceapa verde si se toaca marunt, se adauga pestele intr-un castron si se amesteca bine impreuna cu maioneza, piperul si mararul verde tocat.
Se fac tartine si se serveste rece!
Este un aperitiv rapid si foarte bun, usor pe care il puteti face la orice ocazie!

Pofta buna!



Salata de macrou afumat cu ceapa

 

Numarul de portii: 6
Timpul de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 5 min
Dificultate: Foarte usor

Ingrediente:

 - 300 / 350 g macrou afumat
- 2 cartofi potriviti;
- 1 ceapa rosie;
- maioneza;
- 8 masline negre;
- suc de lamaie;
- sare, piper;
- cateva felii de lamaie pentru decor

Preparare:

Se curata ceapa si se taie melcisori. Se pune ceapa intr-o sita si se spala cu multa apa .Se scurge si se pune intr-un bol.
Cartofii se curata de coaja se taie in patru si se pun la fiert, cand sunt fierti se taie cubulete.
Se curata macroul cu atentie de piele. Se scoate sira spinarii si coastele. Se rupe cu mana in bucatele mici si se verifica daca au mai ramas oase.
Pestele impreuna cu cartofii, ceapa, maioneza se amesteca, se pune putina zeama de lamaie, se condimenteaza si se pun in bol pentru salate, se orneaza cu masline si felia de lamaie.

Pofta buna!





 

Salata orientala

 

Numar de portii: 6
Timpul de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 30 min
Dificultate: Foarte usor

Ingrediente:


1 kg cartofi mici 
2 cepe 
5 linguri otet mere sau struguri
6 linguri ulei 
3 oua fierte tari, feliate 
100 g rondele de masline 
sare, piper dupa gust

Preparare:

Se pun ouale la fiert si se fierb aprox. 5 minute din momentul in care apa clocoteste; se clatesc apoi cu apa rece, se curata si se taie rondele.
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Pentru salata orientala se aleg cartofii mici, care altfel sunt greu de curatat. Se tin pe foc in jur de 30 minute dupa ce apa a inceput sa fiarba - se incearca intepand cu o furculita. Nu se tin prea mult pe foc deoarece pentru salata orientala trebuie taiati felii subtiri si sunt dificil de taiat daca fierb prea mult (se sfarama). In timp ce cartofii fierb se amesteca otetul cu ulei, sare, piper si ceapa taiata; se lasa cateva minute amestecul pentru ca ceapa sa se marineze un pic si sa isi piarda iuteala.  Cartofii fierti se curata de coaja, se taie rondele si se adauga in sosul preparat anterior. Pentru ca salata orientala sa iasa gustoasa cartofii trebuie pusi in sos fierbinti, pentru ca sosul sa ii patrunda. Se adauga la salata orientala rondelele de oua, maslinele. Se amesteca bine. Se gusta de sare si otet. Daca salata orientala e prea uscata se mai adauga putin ulei. 
Lasati salata pentru cel putin o ora la rece, pentru a se imbina cat mai bine aromele.


Pofta buna!






Salata de legume cu pui la gratar






Numarul de portii: 2
Timpul de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 5 min

 Dificultate: Usor


Ingrediente:

salata verde
rosii
castraveti
ceapa
ardei gras
piept de pui
condimente pentru carne de pui
otet balsamic
ulei de masline
cateva felii paine pentru crutoane
cascaval

Preparare:


Se spala salata verde si se pune pe un prosop pentru a absorbi excesul de apa.
Rosiile si castravetii se feliaza iar ardeii si ceapa se taie fasii si se sareaza putin.
Dresing-ul  pentru salata va fi facut din otetul balsamic si uleiul de masline. Se amesteca energic 2 linguri otet balsamic cu 2 linguri ulei de masline pana se formeaza un dressing omogen.
Spalam pieptul de pui, il condimentam cu sare, piper sau punem condimente pentru pui. Il asezam pe gratarul incins si il frigem pe ambele parti timp de cateva minute.
Pieptul de pui se taie de asemenea fasii si se monteaza salata.

Se pune o baza de salata verde pe care o stropim cu generozitate cu dressing-ul si apoi punem rosiile, castavetii, ardeii si fasiile de ceapa urmate de inca un strat de dressing.
Este randul pieptului de pui pe care il asezam in farfuria cu salata si in momentul acesta salata este aproape gata pentru ca nu urmeaza decat crutoanele.
Crutoanele sunt elementul cheie al acestei salate pentru ca au un gust deosebit si fara ele salata nu ar fi atat de buna.
Pentru crutoane se taie partea cu coaja de la cateva felii de paine, se stropesc cu ulei de masline si se pun pentru cateva min pe aragaz intr-o tigaie antiaderenta
Cat crutoanele se rumenesc pe foc dam pe razatoare 50 grame de cascaval si atunci cand crutoanele au o culoare aurie se adauga peste ele cascavalul si se opreste repede focul de la aragaz. Cascavalul se va topi si se va amesteca printre crutoane dandu-le un gust deosebit.
Se pun crutoanele cu cascaval peste salata si se serveste alaturi de un suc natural...si placerea e mai mare!


Pofta buna!







Salata de fructe



 


 Numarul de portii: 4
 Timpul de preparare: 20 min
Dificultate: Foarte usor

Ingrediente:

  • Un ananas
  • 4 kiwi
  • O portocala
  • Un grapefruit
  • O lamaie pentru suc
  • 5 mere mici
  • 1 avocado
  • Stafide



Preparare:


Curatam fructele, apoi le taiem in bucati potrivite.  Ananasul se va curata iar interiorul tare in forma de cerc, se va elimina foarte usor la fiecare rondea taiata subtire. Daca nu aveti forma speciala pentru taiat, folositi un capac de plastic de la o sticla de apa. Marimea acestuia este identica cu cea a miezului ananasului. 
Stoarceti lamaia iar sucul trebuie turnat peste bucatile de mere, avand rol antioxidant (nu se mai innegresc).
Dam salata de fructe la frigider pentru 2-3 ore inainte de a fi servita!

Pofta buna!




 

 

Salata de boeuf

 

 



Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: min
Timpul de gatire: min 
Dificultate: Foarte usor



Ingrediente:


  • Un piept de pui 1 kg
  •  3-4 morcovi mari
  •  2 radacini de patrunjel mari
  •  5-6 cartofi care se fierb bine
  •  o telina
  •  3-4 castraveti murati
  • 10 gogosari
  • 10-20 masline
  • 4 oua
  •  500 g maioneza
  •  sare
  •  piper
  • mustar
Cantitatea de carne sa fie cam 30-40% din cantitatea totala de salata

Preparare:


Carnea, morcovii,telina si cartofii se pun la fiert cu putina sare.
Intre timp taiem castravetii,gogosarii si maslinele le adaugam intr-un craston. Cand legumele au fiert le scoatem si le taiam cubulete, la fel si carnea. Le adaugam peste celelalte ingrediente si condimentam cu sare, piper si mustar.
Punem 2 oua la fiert si pastram 2 crude. Albusurile celor 2 oua fierte se vor taia cubulete si se va adauga in compozitia salatei
Cele 2 galbenusuri fierte le frecam cu sare apoi adaugam cele 2 galbenusuri crude si cu putin mustar. Se amesteca si apoi treptat se adauga ulei pana iese maioneza.
Se adauga un pic de maioneza in compozitie si apoi o punem intr-un bol.
Cu restul maionezei ornam salata.
Salata se aranjeaza dupa forma vasului, nivelandu-se deasupra si se orneaza cu maioneza si muraturi.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu